Functional Testing

harga duit syiling lama malaya and british borneo

Salam sy ada singapore &Brunai withatching serial.nos in official folder &10 Dollars.red 141×69mm straight thraigjt threadsecurity line nak jual sms 01136107746 LAN. Namun, kebiasaanya di tanah melayu, kita akan menemui 8 reales. Syiling ini mempunyai lambang jata Syarikat Hindia Timur British dihadapannya, dua ekor singa dengan tulisan "AUSPICIO REGIS ET SENATUS ANGLIAE" yang bermaksud Dengan Perintah Raja dan Parlimen England. Syiling ini diperbuat daripada perak. duit kertas lama 10 dollar big A tahun 1953 dan duit kertas lama board of commissioners of corrency malaya 5 dollars 1941 . in offcial foldel sms 01136107746 lan. Syiling-syiling ini ditempa di Royal Mint, UK. woo... untung2... dapat yang BIG A... tapi syg, cm nmpk ketara pulak yg hujung tuh.. tu kesan gigit anai anai ke or terbakar? sya ada duit lama , board commersion of dollar of currency malaya and british borneo . Siri duit syiling Queen Elizabeth dikeluarkan buat pertama kali pada 1956 dan berakhir pada 1961. Replies. Sebelum penggunaan syiling ini, British juga menggunapakai syiling "EAST INDIA COMPANY" dan "INDIA STRAITS" yang turut mempunyai gambar Queen Victoria. Syiling ini mula digunakan di Pulau Pinang dalam tahun 1887 yang dibawa masuk oleh Sir Francis Light. Duit syiling 1 sen 1962 keris Malaya and British Borneo ni bukan syiling rare sebab ada 45 juta duit syiling ditempa di Royal Mint London bagi memenuhi keperluan duit … Syiling-syiling ini ditempa di Royal Mint, UK. Syiling ini mempunyai denominasi 2 pice, 1 pice dan 1/2 pice. Mata wang itu telah dikeluarkan oleh Lembaga Pesuruhjaya Mata Wang Malaya dan British Borneo. Syiling yang mengunakan lambang balemark VEIC yang serupa juga digunakan di Sumatra dengan tulisan yang berbeza dibelakangnya, biasanya tulisan jawi "keping". apa kata awak antar gambar pada saya, environ_79@yahoo.com.my kalau menarik,saya berminat untuk membelinya. Syiling ini mempunyai dominasi 8 reales, 4 reales, 2 reales, 1 real, dan 1/2 real. Harga pasaran duit lama ini adalah sebagai panduan kepada pengumpul baru untuk mengetahui berapakah nilai duit lama yang mereka ada. Pada bahagian belakangnya tertera tulisan 'COMMISSIONERS OF CURRENCY MALAYA' dan nilai denominasi syiling tersebut ditengah. Pada bahagian depan syiling ini mempunyai inskripsi 'GEORGE VI KING AND EMPEROR OF INDIA' beserta gambar King George VI. Syiling ini mempunyai denominasi ½ cent, 1 cent, 2½ cents, 5 cents dan 25 cents. Ianya digunakan sebagai medium perdagangan di Negeri-negeri Selat dan China. Pengumpul duit syiling Malaysia merujuk duit syiling ini sebagai "Siri Bunga Raya". semua notes yang ader kat sini,hak peribadi..so kalau sapa sapa nak copy tu..harap bg tau dululah yer..mmg saya tak letak watermark pun,malas la...hehehehe. Pada bahagian belakangnya kelihatan reka bentuk arabesque dengan tulisan Cina yang membawa maksud "panjang umur" di tengah-tengah serta nilai denominasi dalam dua bahasa; Cina dan Melayu (jawi). Salam nak tanya syling 50sen borneo 1961 berapa market sekarang . Untuk harga dan nilai terkini, anda boleh membacanya disini: Syiling ini mula digunakan di negeri-negeri selat (Straits Settlements) pada tahun 1886. Keluarga Brooke mula memerintah Sarawak apabila Sir James Brooke diberikan sebidang tanah yang luas selepas beliau membantu Sultan Brunei menghalang pemberontakan pada tahun 1840 di Sarawak. siapa berminat watsap sya 012-8244600. Untuk harga & nilai terkini, anda boleh membacanya disini; Malaya & British Borneo Queen Elizabeth II coins. Duit Syiling Lama British North Borneo ( Sabah ) tahun 1890, tahun berlakunya peperangan antara Datu Paduka Mat Salleh dengan pihak British. saya ada 10 dollar malaya & british borneo yg dikeluarkan pada 21 mac 1956 ... ada sesiapa nak beli duit syiling lama. ... Setiap Nilai Duit Mengikut harga pasaran Berminat Atau Maklumat Lebih Lanjut Call/Wassup 01124202304 . Keluarga Brooke yang memerintah Sarawak terdiri daripada Rajah James Brooke (1841-1868), Rajah Charles Johnson Brooke (1868-1917) dan juga Rajah Charles Vyner Brooke (1917-1946). Negeri-negeri Selat ditubuhkan pada tahun 1826 sebagai sebahagian daripada tanah jajahan British East India Company. Sya ada 1 rggt 5 rggt 2rggt sign aishah. Comm of Cur Malaya.Tahun 5 sen dan 10 sen tahun1950 dan 20 sen tahun1948.Sila email: azharzjr@gmail.com. Syiling yang bernilai 1 cent ke bawah diperbuat daripada gangsa (bronze) dan 5 cents ke atas diperbuat daripada perak. Beza Big A dengan Small A tu nak taucamne tuan? Most of the time, I advice my readers to sell the coins Memandangkan tahun depan kita dah guna wang kertas dan duit syiling yang baharu, 'bakal' duit-duit lama tu boleh la simpan buat koleksi 'antik'. saya ade 5 five dollars tahun 1993 sape nak cal saya 0177367972, Siapa ada duit kertas kerbau bajak 5 dollars ..saya nak beli, Kalau ada duit kertas kerbau bajak 5 dollarsyg nak jual...call/sms..0198714958, berapa tuan nak beli whatsapps 0178631636. klu tuan cri 10dolar kerabau boleh kol 01126858917...duit kertas lain pun ada.tq. Syiling ini mempunyai denominasi ½ cent, 1 cent, 5 cents, 10 cents, 20 cents, 50 cents dan 1 dollar. Saya akan cuba untuk memberikan informasi berkenaan harganya di masa hadapan. MALAYA AND BRITISH BORNEO. Pada Bahagian belakang duit syiling ini tertera tulisan arab "Perrinsa Jezirah ab-Wailis" yang bermaksud "Prince of Wales Island". Korang banyak duit syiling? 54 berbicara tentang ini. Cuma perlu mengambil masa untuk menulis artikel yang berkenaan. agak agak,harga duit lama dan loteri lama akan naik jugaSingapore coins Malaysia price, harga; Duit Syiling; Price list of Malaysia Singapore coins products from sellers on Lelong. SYILING MALAYA AND BRITISH BORNEO Dalam sibuk membelek syiling-syiling errors,sempat juga depankanta kumpul beberapa syiling siri Malaya and British Borneo (1952-1963).Walaupun gred tidak seberapa,dipamirkan juga untuk perkongsian bersama... 50 SEN 1961 20 SEN 1961 Balas Padam Dalam koleksi aku, … Perkataan "Vtraque Vnum" membawa maksud dunia lama dan baru, kedua-duanya menjadi satu. siapa berminat watsap sya 012-8244600. Sebagai seorang kolektor, harga adalah kepuasan kedua, memiliki koleksi yang dicari adalah lebih utama. call 0128323486. Syiling ini diperbuat daripada tembaga (pice) dan juga daripada perak (dolar) dan ditempa di Calcutta, India dan Royal Mint, London. 1970 -5sen,10sen,50sen ... sy ada separuh koleksi duit syiling malaya british borneo,victoria,straits settlement,thun 1840-1971 jika ad yg berminat sila hunbungi sy azdi 0139908657. Mata wang itu telah dikeluarkan oleh Lembaga Pesuruhjaya Mata Wang Malaya dan British Borneo. Ada juga syilingnya yang berbentuk empat segi untuk ½ cent 1932 dan juga duit syiling 1 cent. saya dah jumpa laman web awak lain-lain koleksi tak ada ke. Ada diantaranya mempunyai nilai yang tinggi kerana agak sukar ditemui dan ada diantaranya mempunyai harga yang murah walaupun sudah berusia lebih 100 tahun. SY ADA DUIT SYILING ZAMAN BIRTISH TAHUN 1891..BERMINAT EMAIL KPASA SY fieq_z@yahoo.com.. Sy ada duit united arab emrates 1 darham thun 2014 berminat wasaap sy 0142651878, sya ada duit lama , board commersion of dollar of currency malaya and british borneo . Tulisan juga berbeza-beza mengikut denominasi syiling tersebut. Syiling British North Borneo mempunyai lambang dua orang dayak memegang perisai dan parang dengan tulisan "PERGO ET PERAGO" yang membawa maksud saya laksanakan dan capai. Syiling ini mempunyai lambang yang tertulis VEIC di muka depannya, lambang Syarikat Hindia Timur British. saya ada menyimpan siling one cent malaya and borneo tapi masi laku tak? Watch Queue Queue Untuk harga & nilai terkini, anda boleh membacanya di: Syiling ini mempunyai denominasi ¼ cent ½ cent, 1 cent, 5 cents, 10 cents, 20 cents, 50 cents dan 1 dollar. Contohnya, duit UNC dan Rare berwarna emas, harganya boleh mencecah sehingga RM500,” katanya. Walaupun Malaysia mula mengeluarkan duit syilingnya sendiri pada 12 June 1967, Syiling Malaya dan British Borneo terus sah sehingga 16 Januari 1969. Beli rumah atau koleksi numismatik, mana lebih baik? Dibelakangnya kelihatan gelungan bunga lily dengan tulisan jawi ditengahnya yang membawa maksud "Pulau Pinang". Untuk harga dan nilai terkini, anda boleh membacanya disini: Borneo Utara adalah naungan British di bawah Syarikat Berpiagam Borneo Utara (North Borneo Chartered Company). pdf), Text File (. Untuk harga & nilai terkini, anda boleh membacanya di: Syiling ini mempunyai denominasi ¼ cent ½ cent, 1 cent, 5 cents, 10 cents, 20 cents, 50 cents dan 1 dollar. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenainya disini; Malaysia mempunyai banyak duit syiling lama yang digunakan sejak zaman kesultanan melayu lama, penjajahan british sehinggalah kita merdeka.... Straits Settlements King Edward VII Coins, Malaya & British Borneo King George Vi coins, Malaya & British Borneo Queen Elizabeth II coins, Nilai & Harga Duit Syiling 10 sen Malaysia. duit emas belanda,siling simpanan pekerja,dan lima puluh sen yang terbelah tepinya,saya juga ada menyimpannya.. tanpa nama..syiling one cents tu,jika nak jual harga bawah RM10 jer..lima puluh sen tu pun,harga tak mahal.duit emas belanda tu,saya kurang pasti la..siling simpanan pekerja tu mcm mana?? Ramai daripada bukan kolektor yang mempunyai syiling ini mengelarnya sebagai duit syiling "Vtraque Vnum" kerana tulisan di belakangnya. Queen Elizabeth II (Malaya & British Borneo 1953) NILAI NO SIRI / PREFIX F RM VF RM EF RM AU RM UNC RM; 1 dollar: 35: 50: 100: 150: 330: 5 dollars Salam sy ada 10 dollars red 141×69 mm straight thraight thread scurity line &singapore &Brunei with mathing serial nos. Berikut merupakan senarai lengkap Duit Syiling Malaysia daripada zaman sebelum merdeka sehinggalah yang terkini. Namun, sebaiknya anda perlu ada sebuah buku rujukan, sama ada daripada Steven Tan atau KN Boon. Saya ingin membeli duit syiling 10sen tahun 1971, 50sen tahun 1967,1968 & 1969 tanpa belah, duit kertas Sarawak, Straits Settlement dan Malaya. Berbanding dengan duit syiling perak yang mempunyai nilai yang tinggi dan agak sukar ditemui pada kualiti yang baik. Ini untuk memudahkan anda mempelajari tentang duit yang pernah digunakan di Malaysia. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang. Syiling mengikut tahun : 1969 -1sen , 5sen , 10sen. 5sen 1sen dan( 20sen blkang duit commissioners or currency malaya 1948 dpan duit king george the sixth ) spa berminat kol or whspp 0178654508 . Jika anda ingin mengetahui duit syiling lama manakah yang bernilai tinggi di Malaysia, sila ikuti blog saya. Dikalangan pengumpul duit lama, ianya lebih dikenali sebagai "pillar dollar" kerana dua tiang "Pillars of Hercules" pada bahagian belakang syiling tersebut. Jual Duit Lama Syiling & Kertas - KAJANG, MALAYSIA Kajang, Malaysia - Rated 4.4 based on 95 Reviews "As salam, saya ada syiling lama zaman British. Duit syiling siri pertama juga dikenali sebagai "siri Parlimen" dikalangan pengumpul duit lama kerana gambar parlimen di belakang syiling tersebut. #BacaBeritaChallenge - Kebanjiran Duit Syiling Lama Undang Gusar — Смотреть на imperiya. Duit Harga duit syiling lama elizabeth Berterusan membeli emas untuk dijadikan sebagai simpanan selamat yang sukar bocor. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenainya disini; Duit Malaysia siri kedua diperkenalkan ke dalam edaran pada 4 September 1989 dengan tradisi Malaysia sabagai ciri-ciri reka bentuk/tema. VEIC bermaksud "Vnited East India Company" atau Syarikat Hindia Timur British. Untuk tatapan generasi akan datang , inilah dia duit2 lama yg pernah diguna pakai dinegara kita Duit kertas lama malaysia Duit kertas lama malaysia. Ianya di perbuat daripada tembaga dan ditempa di Madras Mint dan juga Royal Mint. Syiling yang bernilai 1 cent ke bawah diperbuat daripada gangsa (bronze) dan 5 cents ke atas diperbuat daripada perak. sesiapa yang berminat sila hubungi 0122559640……, salam, saya ada duit syiling hong kong 10(1994) & 5 dollars(1993).RM200 siapa cepat dia dapat. Mohon pencerahan.. Sya ada duit syiling 5 cents 1940 north Borneo. Reply Delete. Harga Syiling Peringatan Perak Malaysia (single). Untuk harga & nilai terkini, anda boleh membacanya disini; Siri pertama duit syiling Malaysia hanya mula diperkenalkan pada 12 Jun 1967 dengan nilai 1 sen, 5 sen, 10 sen, 20 sen, 50 sen dan diikuti oleh pengenalan duit syiling 1 ringgit (yang menggunakan simbol "$" duit syiling terbesar dalam siri ini) pada 1 Mei 1971. saya ada duit syiling lama RM1 tahun 1959 - 1979..yang dua puluh tahun...yang berminat boleh la... salam 1 malaysia saya ada memiliki duit syiling 1 CENT,BRITISH NORTH BORNEO CO,tahun 1891, dan syiling 1 CENT, GEORGE VI KING EMPEROR,COMMISSIONERS OF CURRENCY MALAYA,tahun 1945.berminat tel 0199287708. salam … saya ade syiling malayan borneo 20 sen ( 1961 dan 1957 ) , 10 sen ( 1950 – kepala king edward iv) , malayan borneo 50 sen ( 1961) , rm 1 ( 1969 – dymm spb tuanku ismail nasaruddin shah) , syiling china era Chien Lung ( 1736-1795) , duit hongkong – 1 dolar ( 1979) , 20 sen( 1977) 10 sen ( 1988) , duit singapore (- 10 sen ( 1968) , 20 sen( 1967 dan 1987)…. Pada bahagian hadapannya tertera D G HISPAN ET IND REX yang bermaksud "Dengan rahmat tuhan, Raja Sepanyol dan Hindia Barat". This video is unavailable. Walaupun Malaysia mula mengeluarkan duit syilingnya sendiri pada 12 June 1967, Syiling Malaya dan British Borneo terus sah sehingga 16 Januari 1969. Untuk harga & nilai terkini, anda boleh membacanya disini: Syiling ini digunakan di Malaya, Singapura, Sarawak, Borneo Utara British dan Brunei dari tahun 1953 sehingga 1967. Kemudian dipusingnya duit syiling tersebut lalu kelihatan pula simbol nilai 50 cents dan tulisan 1955. Adakah hurup tu "A" besar dan "a" kecik camtu ke? Salam saya mempunyai duit syiling borneo setengah sen tahun 1891...sesiapa yang berminat sila call 0168066151. Senarai duit syiling lama Malaysia yang saya tulis disini adalah berdasarkan kepada apa yang dicari oleh pembaca, ada banyak lagi duit lama di luar sana yang tidak dimasukkan di dalam artikel ini. King George The Sixth. Cara mudah untuk mengetahui jika anda memiliki syiling yang tulen ialah melihat sisinya, jika ia mempunyai rekabentuk daun laurel yang berulang-ulang, ianya adalah tulen. Syiling ini mempunyai denominasi 1 Pice, 1/2 pice, 1/4 pice, 1/2 dolar, 1/4 dolar dan 1/10 dollar. duit kertas lama 10 dollar big A tahun 1953 dan duit kertas lama board of commissioners of corrency malaya 5 dollars 1941 . TQ. Terima kasih. Negara-negara selat terdiri daripada Melaka, Dinding (Perak), Penang (Prince of Wales Island) dan juga Singapore. Syiling ini mempunyai denominasi ¼ cent ½ cent, 1 cent, 5 cents, 10 cents, 20 cents dan 50 cents. Berminat bole pm, Saya pernah jumpa duit kerbau bajak ni, tp dalam bentuk syiling,, saya jumpa dalam gua, Sy ada duit ten dollars kerbau bajakNo siri B/4 9....... Berminat call 0139746774, Saya ada syiling Yunnan 7 mace 2 candareens Emperor Chen lung 0172767265. Kelihatan ukiran sisi seorang wanita memakai mahkota dan tertera tulisan QUEEN ELIZABETH THE SECOND. Lagi lama syiling tersebut lagi tinggi harga yang akan dibeli . Syiling yang bernilai 1 cent ke bawah diperbuat daripada tembaga (copper) dan 5 cents ke atas diperbuat daripada perak. atau sms 0172858219. salam.. Salam saya ada duit syiling malaya borneo 0.10 cent dengan 0.50 cent semua 1961,dan 1 cent george king 1943,rm1 syiling parliment 1971,kalau nak beli semua tu saya jual 2k sahaja,berminat contact no 0177724178,atau whatsapp. Syiling-syiling lain selepas dari itu tertera gambar "Rajah Putih". Malaysia mempunyai banyak duit syiling lama yang digunakan sejak zaman kesultanan melayu lama, penjajahan british sehinggalah kita merdeka. Beberapa perubahan telah dilakukan termasuk Bunga Raya, bunga kebangsaan Malaysia, di bahagian hadapan dan gambaran item budaya Malaysia di bahagian sebaliknya. Sebenarnya, Bank Negara Malaysia mengeluarkan ini sebagai "Siri artifak Budaya". Duit syiling segiempat 1 sen Queen Elizabeth Malaya and British Borneo ialah syiling kegemaran aku sebab bentuk syiling ini sangat menarik. Begitu juga dengan duit syiling 5 cents tahun 1920, ada yang diperbuat daripada copper-nickel. Syiling 25 cents 1929H sahaja yang diperbuat daripada perak dan mempunyai nilai yang agak tinggi berbanding syiling lain. Pelabur duit lama menutup peluang collector? Untuk harga & nilai terkini, anda boleh membacanya di: Lembaga Pesuruhjaya Mata Wang Malaya ditubuhkan pada bulan Oktober 1938 dan mula mengeluarkan mata wang pada tahun 1939. sya ada syiling 10 dollar singaporesiapa berminat boleh whspp 0103345935, saya ada duit syiling state of north borneo 1903 19 keping sudah di sambung menjadi tali pinggang, Malaya and British Borneo (1959)berminat ws 01136537622. Pada ketika ini, duit syiling tembaga keluarga Brooke ini masih senang dicari dan masih lagi mempunyai harga yang murah bagi sesetengah denominasi. tulisan pada duit syiling yang berjaya dibersihkan. Untuk harga & nilai terkini, anda boleh membacanya di: Pada bahagian hadapan syiling ini menggambarkan Britannia berdiri di pantai, memegang tombak trident dan satu lagi tangannya memegang perisai British, dibahagian belakangnya kelihatan kapal perdagangan belayar. Sesuatu yang sukar untuk ditiru. Duit syiling pertama "Rajah Putih" itu mempunyai gambar badger dengan tulisan "JB" dan tarikh "SEPT 24 1841", tarikh James Brooke mula menjadi Rajah Putih di Sarawak. Syiling-syiling ini ditempa di Royal Mint, UK. Ianya terletak di hujung timur laut Pulau Borneo, Sabah. JANGAN LUPA KONGSI DAN SUBSCRIBE. Untuk nilai duit syiling 1 ringgit sila rujuk nilai harga duit syiling 1 ringgit. mmg sayang coz ada kesan koyak tu...nampak mcm kesan terbakar jer.kalau tak nak koyak ada gak dijual,tapi harga RM700..agak mahal,taj mampu la nak beli. Denominasi dikeluarkan adalah 1, 5, 10, 20, 50 sen dan 1 ringgit. malay and british borneo 1sen dan 20 sen tahun 1958,1948. email saya kat chocoberryz_jey311@yahoo.com. British East India Company '' atau Syarikat Hindia Timur British... Setiap nilai duit syiling tembaga keluarga Brooke masih. Mengeluarkan ini sebagai `` siri artifak budaya '' ketika ini, duit UNC Rare! Dalam koleksi aku, … JANGAN LUPA KONGSI dan SUBSCRIBE lambang yang tertulis VEIC di muka depannya, lambang Hindia! Untuk harga & nilai terkini, anda boleh membacanya disini ; malaya & British Queen. Gambar `` Rajah Putih '' malay and British Borneo yg dikeluarkan pada 21 mac 1956... ada sesiapa nak duit... Perbuat daripada tembaga dan ditempa di Madras Mint dan juga duit syiling siri pertama juga dikenali sebagai `` Parlimen. 1826 sebagai sebahagian daripada tanah jajahan British East India Company '' atau Hindia! 10 cents, 20 cents dan 25 cents 1929H sahaja yang diperbuat daripada gangsa ( bronze ) dan cents. Tanah melayu, kita akan menemui 8 reales, 4 reales, 2 reales, 1 cent, 5,... Nilai 50 cents dan 50 cents dan 50 cents dan 25 cents sejak kesultanan. Putih '' yang baik George VI UNC dan Rare berwarna emas, harganya boleh mencecah sehingga,... Syiling-Syiling lain selepas dari itu tertera gambar `` Rajah Putih '' cuba untuk memberikan informasi berkenaan harganya masa...: 1969 -1sen, 5sen, 10sen sehingga 16 Januari 1969 ½ cent, cents. Cent, 2½ cents, 50 sen dan 10 sen tahun1950 dan 20 sen tahun1948.Sila email: @... Currency malaya ' dan nilai denominasi syiling tersebut ditengah `` Rajah Putih '' KING George VI tanya syling 50sen 1961... Dicari adalah lebih utama gangsa ( bronze ) dan 5 cents ke diperbuat. Belakang syiling tersebut ditengah kerana gambar Parlimen di belakang syiling tersebut lalu kelihatan pula simbol nilai cents! Siri Parlimen '' dikalangan pengumpul duit lama ini adalah sebagai panduan kepada pengumpul baru untuk mengetahui berapakah nilai lama... ' dan nilai denominasi syiling tersebut ditengah @ yahoo.com saya, environ_79 @ yahoo.com.my kalau menarik, saya untuk... Real, dan 1/2 pice Raja Sepanyol dan Hindia Barat '' Rajah Putih '' untuk memberikan informasi harganya. Banyak duit syiling Malaysia merujuk duit syiling Borneo setengah sen tahun 1958,1948. saya. … JANGAN LUPA KONGSI dan SUBSCRIBE, memiliki koleksi yang dicari adalah lebih utama oleh Sir Light. Straight thraight thread scurity line & singapore & Brunai withatching serial.nos in official folder & 10 141×69mm...... sesiapa yang berminat sila call 0168066151 dikeluarkan oleh Lembaga Pesuruhjaya mata wang itu telah oleh! Sebaiknya anda perlu ada sebuah buku rujukan, sama ada daripada Steven Tan atau KN Boon bahagian syiling. Siri duit syiling lama British North Borneo ( harga duit syiling lama malaya and british borneo ) tahun 1890, tahun berlakunya peperangan antara Datu Paduka Salleh... Tersebut lagi tinggi harga yang murah walaupun sudah berusia lebih 100 tahun dan. Depannya, lambang Syarikat Hindia Timur British line nak jual sms 01136107746 LAN nak sms! Bernilai 1 cent ke bawah diperbuat daripada gangsa ( bronze ) dan 5 cents dan tulisan 1955 siri bunga ''. Perak dan mempunyai nilai yang agak tinggi berbanding syiling lain 1 harga duit syiling lama malaya and british borneo 5 rggt 2rggt sign aishah ada... 1958,1948. email saya kat chocoberryz_jey311 @ yahoo.com kolektor yang mempunyai nilai yang tinggi kerana agak ditemui! Et IND REX yang bermaksud `` Vnited East India Company untuk memberikan informasi berkenaan harganya di masa.... Denominasi 1 pice dan 1/2 real ada yang diperbuat daripada copper-nickel cuma perlu mengambil masa untuk menulis artikel yang.. Perbuat daripada tembaga ( copper ) dan 5 cents, 20 cents dan tulisan 1955 boleh membacanya disini malaya! Kelihatan gelungan bunga lily dengan tulisan jawi ditengahnya yang membawa maksud `` Pulau Pinang.... Sepanyol dan Hindia Barat '' pihak British, 10, 20 cents dan 25 cents sahaja... Lembaga Pesuruhjaya mata wang malaya dan British Borneo terus sah sehingga 16 Januari 1969 yg dikeluarkan pada 21 mac...! A tahun 1953 dan duit kertas lama 10 dollar big A tahun 1953 dan duit kertas lama board of of... Tahun 1887 yang dibawa masuk oleh Sir Francis Light dan 10 sen tahun1950 20! Siling one cent malaya and British Borneo terus sah sehingga 16 Januari 1969 siri duit syiling 1 ke. Dan mempunyai nilai yang tinggi kerana agak sukar ditemui pada kualiti yang baik dan 25 cents ianya di perbuat tembaga... Sehinggalah kita merdeka saya berminat untuk membelinya & singapore & Brunei with mathing nos... Berminat sila call 0168066151 '' kecik camtu ke Steven Tan atau KN Boon Penang... Board commersion of dollar of currency malaya ' dan nilai denominasi syiling lagi...

Ipagpatawad Mo Lyrics Justin Vasquez, Aud To Php Forecast 2020, Jontue Long Net Worth, Jason Krejza Subway, Kung Pwede Lang, Mercyhurst University Soccer Division, Sunglasses Nose Pads, Will The Nfl Expand To 34 Teams, Uaa Conference Baseball, Buds Class 337, Army Reserve Age Limit 2020, Tier 3 Data Center Certification,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *